Cursussen NGT en NmG

Er zijn verschillende cursussen op de markt. Wanneer u de cursus wilt volgen uit algemene belangstelling, zijn er geschikte cursussen van het Nederlands Gebarencentrum. Deze stichting beschikt over een ruim aanbod NGT- en NmG-cursussen. Ik bied deze cursussen aan.

Cursus icoon_2x_edited.png

NGT AB1

Tijdens de cursus NGT AB1 leer je over de dovencultuur en de beginselen van de NGT.

 

Je leert jezelf voorstellen d.m.v. het handalfabet, vertellen over je familie, je werk, hobby’s, het weer, reizen en vakantie.

 

De cursus bestaat uit 12 lessen van 2 uur, inclusief toetsing.

 

Bij deze cursus hoort een werkboek en toegang tot een leeromgeving en het online gebarenwoordenboek van het Nederlands Gebarencentrum. Deze zijn inbegrepen bij de prijs.

NGT AB2

Tijdens de cursus NGT AB2 wordt vooral de gebarenschat, geleerd in NGT AB1, uitgebreid.

 

Ook wordt dieper ingegaan op de grammaticale onderdelen. Je leert creatiever en meer visueel te gebaren.

De cursus bestaat uit 12 lessen van 2 uur, inclusief toetsing.

 

Bij deze cursus hoort een werkboek en toegang tot een leeromgeving en het online gebarenwoordenboek van het Nederlands Gebarencentrum. Deze zijn inbegrepen bij de prijs.

Interesse in een cursus?

NGT AB3

Helaas heeft het gebarencentrum er, bij het vernieuwen van de ab-cursussen, voor gekozen om geen nieuwe versie van NGT AB3 te ontwikkelen.

 

Omdat hier toch veel vraag naar was, heb ik samen met mijn collega Mirjam Suijdendorp een eigen cursus ontwikkeld.

 

In deze cursus zullen de gebaren, geleerd in AB1 en AB2, herhaald worden en zullen er per thema aanvullingen op de gebarenschat aangeboden worden. In deze cursus wordt ook weer extra aandacht gegeven aan het creatief gebaren.

De cursus bestaat uit 12 lessen van 2 uur, inclusief toetsing. Bij deze cursus hoort een werkboek, filmmateriaal en toegang tot het online gebarenwoordenboek van het Nederlands Gebarencentrum. Deze zijn inbegrepen bij de prijs.

Een voorbeeld van een cursus op maat is de cursus voor studenten verloskunde. Deze cursus was volledig gericht op de communicatie tussen verloskundige en de dove cliënt en haar partner tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Hierin werd niet alleen de NGT behandeld, maar ook de punten van aandacht tijdens de communicatie in verschillende situaties, zoals bijvoorbeeld hoe men kan communiceren wanneer de vrouw op de onderzoekstafel ligt of wanneer de weeën zijn begonnen.

Cursus op maat

 

Persoonlijk vind ik het erg belangrijk dat een cursus aansluit bij de behoeftes van de cursist en het doel dat de cursist voor ogen heeft. Wanneer een cursist bijvoorbeeld NGT of NmG wil leren vanwege haar werk in het ziekenhuis, zal zij andere gebaren nodig hebben dan een cursist wiens neefje doof is. Graag ga ik daarom met u in gesprek over wat het beste bij uw situatie past en ontwikkel ik desgewenst een passende cursus.​

Dovencultuur

 

Dovencultuur is een belangrijk onderdeel van de NGT. Dit zal daarom altijd onderdeel zijn van de cursus. Ook is het mogelijk om een cursus te volgen, speciaal gericht op de Dovencultuur en tips voor de communicatie in verschillende omstandigheden.

Handgebaar goed_2x.png
Faceook review van gebarentaalcursus.nl

Workshops

 

Naast cursussen is het ook mogelijk om een workshop te volgen. Dit kan als een kennismaking met de NGT gezien worden, of als aanvulling op eerder gevolgde cursussen.

Een workshop kan tevens toegepast worden als teambuilding of bijvoorbeeld als thema-les binnen het onderwijs. Ook hierover wil ik graag met u in gesprek.

 

Voor meer informatie over de cursussen, workshops en een vrijblijvende offerte kunt u mailen naar info@gebarentaalcursus.nl.