Wie ben ik?

 

Mijn naam is Marlies van der Plas en ben sinds juli '12 Docent Nederlandse Gebarentaal. 
Ik vind het erg belangrijk om zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met de Nederlandse Gebarentaal. Ik ben creatief en vind humor binnen het lesgeven erg belangrijk.

Ervaring

  • Tot april '18 verzorgde ik het keuzevak 'Gebarentaal bij intake' binnen het Instituut Voor Gezondheidszorg aan Hogeschool Rotterdam.
     

  • Op dit moment ben ik als freelance docent vooral werkzaam voor het GGMD. Ik verzorg voor hen cursussen NmG, Tactiele gebaren en lezen en schrijven bij cliënten thuis.
     

  • Ook leid ik medewerkers van kinderdagverblijven op, om binnen hun werk baby- en kindergebaren toe te passen.
     

  • Sinds kort organiseer ik samen met Marie-Lieve Baby-&Kindercommunicatie en Brownies&downieS Katwijk het Gebarencafé Katwijk en Gebarencafé Katwijk Kids.

20190108_230422.jpg

Door verschillende stages, heb ik ervaring met verschillende doelgroepen, zoals (dove) kinderen, ouders van dove kinderen, algemeen belangstellenden en studenten. Ook heb ik hierdoor ervaring met  verschillende cursusmethodes. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om een cursus op maat te ontwikkelen. 

IMG-20190302-WA0032.jpg

< Nederlandse gebaar voor

'Spin'

Nederlandse gebaar voor 'Chocolade' > 

51275631_666779740470668_502220067620624

In De Media

 

Naar aanleiding van een cursus op maat die ik aan twee tolken gebarentaal heb gegeven, is er een klein artikel over deze cursus geplaatst in het vakblad voor tolken gebarentaal, 'Interpres'.

"Marlies heeft veel kennis op het medische vlak door voorgaande opleidingen. Met haar enthousiaste manier van lesgeven kregen we veel informatie [...] ik dacht al veel te weten, maar helaas wist ik minder dan ik dacht. Dus ook de achtergrondinformatie was erg nuttig voor mij."

- Marleen Versteeg, tolk Nederlandse Gebarentaal